dilluns, 7 d’abril del 2014

Diada castellera de Primavera a Viladecans: El punt d'inflexió?

El passat diumenge 6 d’abril, els Castellers de Viladecans vam participar de la Diada castellera de Primavera de Viladecans, acompanyats pels Matossers de Molins de Rei i pels nostres fillols, els Castellers de Sant Adrià, on hi vam fer: Pde4, 3de6, 4de6, Pde4. Una diada que pot suposar un punt d’inflexió per la nostra colla, ja que per primer cop vam poder descarregar els dos castells de sis que portàvem al programa de l’actuació, i el més important, fer-ho amb dues alineacions de castells, tant en el 3de6 com en el 4de6, pràcticament noves i amb moltes estrenes a tronc, pinya i canalla. 

Pde4 d'entrada de les tres colles. Foto: Jaume Muns


La diada va començar amb els Pde4 simultanis de les 3 colles presents a plaça, i tot seguit vam atacar el que ja és el nostre castell estrella, el 3de6. Un castell que va tornar a presentar canvis importants tant al tronc, com al pom de dalt, amb l’estrena d’un terç i una dos, i que va pujar segur i confiat. A l’entrada de dosos el castell estava assentat, però amb l’entrada de la canalla i la posterior aleta es va començar a rebregar, fet que va impedir a l’enxaneta fer el pas per a creuar i sortir per la rengla. No es va arriscar i el castell es va descarregar tal i com havia pujat. Ens acabàvem d’anotar el 10è 3de6 descarregat per la colla, i l’11è si tenim en compte el carregat per Festa Major al 2013.

3de6 descarregat. Foto: Carmen Rodríguez


A segona ronda vam atacar el gran objectiu de la jornada, el 4de6. Un castell totalment canviat, on pràcticament la totalitat de terços i pom de dalt pujava en aquesta posició per primer cop, i que va suposar poder rebaixar el pes dels castells, tal i com s’està treballant als assajos. El castell va pujar segur a nivell de terços, i fins i tot amb entrada de dosos tenia màximes garanties, però la lentitud de la canalla, el descuadrament del castell i algun problema amb l’encaix pinya-segons va fer moure massa l’estructura, i es va decidir baixar amb acotxadora col·locada.

A tercera ronda però, hi vam tornar, i amb els problemes d’encaix, tant al tronc com a la pinya solucionats el castell, aquest cop si, va pujar més confiat i amb millors mides. Un castell parat en tot moment, i que només va patir els sotracs i moviment de la sortida de la canalla, un moviment que es va saber controlar en tot moment i que va desembocar en una gran explosió d’eufòria, tant per ser el primer 4de6 de la temporada, com per tots els components que s’hi estrenaven en les diferents posicions del castell.

4de6 descarregat. Foto: Pedro Mestre


La jornada va acabar amb els Pde4 de comiat de les tres colles, i el de la nostra colla també amb estrena, la del Sergi a la posició de segon! També felicitar als terços que ahir es van estrenar: Antonio, Ruth i Queralt; també a dosos, l’Aida i la Maria; i a la canalla, amb l’estrena de la Neus d’enxaneta, i sense oblidar a en David de baix d’un castell! Moltíssimes felicitats a tots!

Pde4 de comiat. Foto: Desirée Luna


Des d'aquí volem donar les gràcies a les dues colles presents a plaça amb nosaltres, els Matossers de Molins de Rei, i la nostra colla fillola, els Castellers de Sant Adrià, gràcies per tota l'ajuda a les pinyes i pel bon ambient a plaça! Molta sort i ànims amb la temporada que tot just comença! També volem donar les gràcies a l'Ajuntament de Viladecans per donar-nos tot el suport logistic per a organitzar aquesta diada, sense ells, no hagués estat possible! Moltes gràcies!

Ara hem de seguir sumant, no conformar-nos i anar més amunt! Però això no serà possible si no ho fem entre tots, si tots no hi posem de la nostra part, ja que tots junts, tots units farem més gran aquesta colla. Així que ara toca seguir fent feina, seguir treballant a l’assaig, perquè a la propera diada, la del 27 d’abril, a les Festes del Barri de Sant Jordi, i també a casa, també a Viladecans, puguem dir que hem fet la millor actuació de la nostra història! T’ho penses perdre?

Endavant colla, avui només ha estat el principi de la gran temporada que ens espera! Amb la teva ajuda aconseguirem arribar més lluny, amb la teva ajuda, anirem molt més amunt! Força i endevant colla! Visca els Castellers de Viladecans!


Resum de la Diada castellera de Primavera a Viladecans:
  • Castellers de Viladecans: Pde4, 3de6, 4de6(id), 4de6, Pde4.
  • Matossers de Molins de Rei: Pde4, 5de6, 3de6a, 4de6, Pde4ps, Pde4.
  • Castellers de Sant Adrià: Pde4(id), 4de5n, 4de6(id), Pde4.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada