dimarts, 8 d’octubre del 2013

Quan els somnis es fan realitat: Ja ens hem batejat!

Els Castellers de Viladecans descarreguen tres castells de sis en el dia del seu Bateig.

El dissabte 5 d'octubre de 2013, és i será una data que quedará marcada en la memòria colectiva dels Castellers de Viladecans com el dia de la seva estrena oficial amb la camisa verd clar, el dia del seu Bateig, el dia que la colla es va fer gran, el dia en que vam ser capaços de descarregar, per primer cop a la nostra curta història, tres castells de sis en una mateixa diada.

Tot i ser tarda de dissabte, i ser a les cinc de la tarda, tant la colla, com la gent de Viladecans va respondre d'una manera brutal, i va omplir la Plaça de la Vila per veure com la seva colla es batejava. Passat aproximadament un quart de la hora prevista de l'inici de la diada, l'encetavem amb un Pde4, ferm i segur, i fent-lo simultani amb la resta de les colles presents a plaça, les nostres colles padrines: els Castellers de Castelldefels, els Castellers de Sant Feliu i la Colla Jove de Barcelona.

Pde4 d'entrada simultanis. Foto: Jaume Muns
A primera ronda i per començar, l'aposta segura: el 3de6. Un castell que ja li hem pres la mida, que l'hem carregat un cop i descarregat un altre i que és el castell que més confiança ens dona. Com si d'un guió de pelicula es tractés, no va caldre gaire temps en validar la cuadratura del castell, tot i que hi anava una estrena a segons, li tenim agafada la mida i va pujar amunt sense gaires miraments. El castell va pujar ràpid, segur i confiat, sense cap tipus de complicació, carregant-lo sobradament, però treballant un xic a la descarregada. No es va patir en exès. Ens acabavem d'apuntar el primer castell de sis amb la nostra camisa verd clar. 

3de6 descarregat. Foto: Carles Ruiz
A segona ronda tocava afrontar un dels dos resptes més importants de la nostra diada de Bateig: el 4de6. Un castell que ja havíem portar a plaça dos cops i que en les dues ocasions s'havia quedat en intent desmuntat. Amb la confiança pels núbols desprès de descarregar un castell de sis, encarem aquest castell disposat a descarregar-lo. Les mides al principi son bones, i el castell es puja molt segur, però amb dosos col·locats el castell es va girar i es va decidir baixar-lo per evitar riscos. 

Conscients que érem capaços de descarregar-lo el vam decidir repetir a la tercera ronda. Amb molt bones mides, com l'anterior i on tampoc va caldre gaire temps per validar-lo, es va tirar amunt deseguida. Contràriament al que és podría pensar el castell va pujar perfecte, i molt parat. Semblava que en portessim més d'un descarregat! Només amb l'aleta l'enxaneta, una de les rengles es va abocar i es va haver de treballar una mica a la descarregada, sense patir-lo en exès. Ens acabavem d'anotar el segon castell de sis de la jornada i l'eufòria estava pels núbols!

4de6 descarregat. Foto: Jaume Muns
 Amb aquesta eufòria latent i plens de confiança, ens disposavem a encarar el respte majúscul de la jornada: el 3de6 amb agulla. Un castell de sis i mig, bastant complicat en que es requereix una bona tècnica, tant en el domini de l'estructura del tres, com en la del pilar. El castell va pujar una mica tremoladís, i es va asentar a l'entrada de dosos, pero amb la pujada i l'aleta de l'enxaneta es va dur una forta rebrincada que feia pensar que el castell cauria. Un treball titànic de les terçes del castell va mantenir el castell dempeus fins que l'acotxadora va entrar al pilar. Una sortida ràpida del castell va permetre a més mans agafar el pilar de 4 que va quedar en mig, i per tant que la descarregada fos més plàcida. I ja ho teníem! Ho havíem aconseguit! El 3de6 amb agulla, ja és nostre!!!


3de6a descarregat. Foto: Jaume Muns
L'alegria era palpable, és notava, no ens feie vergonya mostrar-la, ara ja ningú ens podria treure el nostre somni dels castells de sis pisos, ja ho hem aconseguit, ja som colla de totes totes! No només som colla de sis, sinó que ara ho som de sis i mig! Era el nostre dia gran i el vam fer gran! La vam fer ben grossa! Vam acabar la diada amb un Pde4 de comiat i un Pde4 al balcó de l'Ajuntament, on hi va pujar tota la canalla per acabar d'arrodonir un dia perfecte.

Pde4 al balcó. Foto: Judith Francisco
Pde4 de comiat. Foto: Josep Sanchez





















Resum de la Diada de Bateig dels Castellers de Viladecans:
  • Castellers de Viladecans: Pde4, 3de6, 4de6(id), 4de6, 3de6a, Pde4, Pde4.
  • Castellers de Sant Feliu: Pde4, 4de6a, 3de6, 4de6, Pde4.
  • Castellers de Castelldefels: Pde4, 3de6a, 4de6, 3de6, Pde5(c), Pde4.
  • Colla Jove de Barcelona: Pde4, 5de6, 3de7, 3de6ps, Pde4, Pde4.

Des d'aquí volem donar sentides gràcies a l'Ajuntament de Viladecans i en especial a tot el Departament de Cultura, per tota l'ajuda en els aspectes organitzatius i logístics de la nostra diada de Bateig. Sense vosaltres no hagués estat possible. Moltes gràcies per tot!

Agraiments especials també per l'Agrupament Escolta i Guia Sant Joan, que van ser els encarregats de possar la barra durant tota la diada castellera, i durant el sopar i la festa i que van fer un gran esforç per ser-hi presents. Donar les gràcies també a les entitats d'El Mamut de Viladecans, els Grallers de Viladecans i els Diables de Viladecans, que van ser presents durant tot el dia amb nosaltres, tant al cercavila del matí com a la diada de la tarda i que ens enorgulleix que hi vulguessin ser, a tots vosaltres, moltíssimes gràcies!

I per acabar com no, donar les gràcies a les nostres colles padrines, als Castellers de Castelldefels, als Castellers de Sant Feliu i a la Colla Jove de Barcelona, per haver estat, i estar pendents de la nostra evolució, per preocupar-se tant i per voler i poder ser-hi en un dia tant i tant important per a nosaltres! Moltissimes gràcies! Estem orgullosos de tenir uns padrins tant genials!


Moltíssimes felicitats a tothom colla, ara toca gaudir-ho i celebrar-ho com cal, i seguir més amunt!! Ara si, ja podem portar i lluir amb orgull, la nostra camisa verd clar per les plaçes castelleres! Moltíssimes gràcies i felicitats a totes i tots! Visca els Castellers de Viladecans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada