dijous, 24 d’octubre del 2013

Trobada castellera de Tardor a Santa Coloma de Gramenet: Amb molta feina a fer, però seguim amunt!

Els Castellers de Viladecans tornem a descarregar tres castells de sis en una diada, i aquest cop ho fem fora de casa, en la primera sortida de la colla després del Bateig.

El cap de setmana passat, els Castellers de Viladecans vam participar de la Trobada castellera de Tardor de Santa Coloma de Gramanet, on vam ser convidats pels amfitrions i colla local, els Castellers de Santa Coloma, i on vam compartir plaça, a més, amb els nostres padrins, els Castellers de Castelldefels i els Castellers de Rubí. Va ser una molt bona i gran diada, on vam aconseguir tornar a descarregar tres castells de sis, i més tenint en compte que va ser fora de casa. Vam poder estrenar la nostra camisa verd clar fora de Viladecans de la millor manera possible: descarregant, un altre cop, tres castells de sis.

La diada va començar amb un cercavila, des del local els Castellers de Santa Coloma fins a la Plaça de la Vila de la ciutat, on vam alçar els Pde4 de benvinguda. Acte seguit va començar la primera ronda, on hi vam sortir de 3de6. Aquest ja s'ha convertit en el castell insignia de la colla, i és un valor segur a totes les diades que participem. El castell va pujar ràpid i serè, i només es va patir en el moment de passar i fer l'aleta l'enxaneta, ja que el castell es va tancar una mica a terços i dosos, havent-lo de treballar una mica a la descarregada, però no en excès, i sense gaires problemes. Així doncs ens anotàvem el quart 3de6 de la colla, el tercer descarregat consecutivament i el primer castell de sis descarregat fora de Viladecans.

3de6 descarregat. Foto: Desirée Luna
A segona ronda vam optar pel 4de6, un castell menys consolidat que el tres, però que hem treballat molt a l'assaig per poder dur-lo amb garanties a plaça. A més, aquest castell va presentar canvis respecte al del Bateig, amb estrenes al pis de terços (Moltes felicitats Laia i Rubén!). Tot i que estava una mica obert, els segons van donar per bo el castell i es va pujar amb tranquilitat i serenor. Amb dosos col·locats i la canalla pujant, el castell es va girar i va presentar problemes amb l'encaix segons-pinya. Es va decir baixar per evitar riscos. A la tercera ronda, i amb petits canvis de mides i d'estructura de pinya, es va tornar a provar i aquest cop amb millors mides i més assegurat es va poder descarregar, havent-lo de treballar una mica també a la descarregada, però com el 3de6, sense patir-lo gaire en excès. Segon castell de sis de la jornada i just també el segon 4de6 de la colla! Amb gran part de la feina feta, encaràvem el gran repte, el 3de6 amb agulla!

4de6 descarregat. Foto: Ruth Mestre
A la ronda de repetició vam atacar el castell més important de la nostra jornada castellera: el 3de6a. Un castell que vam aconseguir descarregar al nostre Bateig d'una manera bastant èpica, i que vam assajar molt dur perquè en aquesta diada no fos d'aquella manera. L'estructura del tres va pujar ferma i tranquil·la, igual que la del pilar central, però a l'entrada de l'enxaneta el castell es va començar a rebregar, tal i com va passar a la Diada de Bateig, i es va haver de treballar moltíssim per aconseguir que l'acotxadora es fiqués dins del pilar. Ja a descarregada del castell, el gran ensurt: a la sortida dels dosos, les terços es van desequilibrar i van caure. Una feina titànica dels integrans del pilar va evitar que el castell caigués, (les terços van xocar amb el pilar central i qüasi el fan caure) i per tant vam poder carregar el castell i també descarregar-lo. Tot i la polèmica suscitada amb aquest castell, el vam donar com a descarregat, perquè aixi creiem que va ser, i no vam poder amagar la nostra alegría d'haver aconseguit de nou una nova tripleta de castells de sis! Ho havíem tornat a fer, tres castells des sis DESCARREGATS en una mateixa jornada castellera! I fora de Viladecans!

3de6a descarregat. Fotos: Desirée Luna, Queralt Marín, Ruth Mestre
No ens ho podíem creure. Havíem repetit la tripleta de castells de sis, i aquest cop fora de Viladecans! No només havíem aconseguit descarregar els dos castells bàsics de sis, sinó que a més hi vam fer un terçer, el de sis i mig, que ens dóna una injecció de moral màxima per tal d'acabar l'any de la millor manera possible. Vam acabar la Trobada castellera de Tardor amb un Pde4 simultani amb la resta de colles.

Pde4 de comiat. Foto: Desirée Luna
Pde4 d'entrada. Foto: Desirée Luna






















Resum de la Trobada Castellera de Tardor de Santa Coloma de Gramenet:

  • Castellers de Viladecans: Pde4, 3de6, 4de6(id), 4de6, 3de6a, Pde4.
  • Castellers de Santa Coloma: Pde4, 3de5n, Pde4s, 2de5, Pde4.
  • Castellers de Castelldefels: Pde4, 4de6a, 2de6(id), 2de6, 3de6a, Pde4.
  • Castellers de Rubí: Pde4, 4de6, 3de6, 3de6a, Pde4.

Des d'aquí volem donar les gràcies enormement als Castellers de Santa Coloma, per convidar-nos a la seva diada, i per haver sigut una de les primeres colles en confiar en nosaltres per a la seva Trobada de Tardor, moltes gràcies companys! També volem donar les gràcies a la resta de colles, als nostres padrins, els Castellers de Castelldefels i als Castellers de Rubí, per tota l'ajuda a les pinyes i pel molt bon ambient a plaça, a tots vosaltres, moltíssimes gràcies per tot!


I pel que fa a nosaltres, som conscients que si volem continuar amb la nostra #TardorDe6iMig i fer-ho amb èxit, encara hem de treballar molt, encara queda molta feina a fer, però si hi som tots a tots els assajos, si complim, si fem molta feina, no dubteu que serà una realitat! La propera parada: Diada de Tardor de la Jove de Barcelona... t'apuntes a fer 2 CASTELLS DE SIS I MIG? Tot depèn de TU, tot depèn de VOSALTRES! Vinga colla, molts ànims i seguim ben amunt! Que res ens aturi colla! 
Visca els Castellers de Viladecans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada