dimarts, 6 d’octubre del 2015

A un pas de la glòria.

Els Castellers de Viladecans no poden amb el 3de7, que queda en intent, tot i que assoleixen el 8è 2de6 i el 1r 4de6a de l'any, en la jornada festiva del II Aniversari de la Colla.

Un any més, pels volts del 5 d'octubre, arribava la cita més esperada, el dia més important per a tots nosaltres, l'Aniversari. Aquella actuació especial que tots tenim ganes que arribi, aquell dia en que és igual el que anem a fer o deixem de fer, un dia per a nosaltres, on nosaltres som els protagonistes i, per sobre de tot, volem gaudir-lo al màxim.

Tot i que el temps durant tota la jornada no va acompanyar gaire, nosaltres anàvem disposats a donar-ho tot des del primer moment. Així que per començar, dos Pde4 simultanis preciosos, i amb unes pinyes que feien molt de goig, per obrir el que esperàvem seria una gran actuació per la nostra part. 

2Pde4 simultanis. Foto: Jaume Muns

Ja a la primera ronda vam presentar la nostra declaració d'intencions: sortíem de 2de6. Un castell que enguany ens està donant resultats fantàstics, fruit, en bona part del bon treball a l'assaig i de les 7 vegades que hem descarregat aquest castell aquesta temporada. Un castell al que li tenim una confiança màxima, i ens va servir per treure'ns els nervis de sobre. Un castell parat, i ràpid d'execució. Com si res acabàvem de fer el 2de6 número 8 d'aquest any!

2de6 descarregat. Foto: Jaume Muns

2de6 descarregat. Foto: Pili Martínez

A la segona ronda arribava el plat fort. El gran castell, el gran repte, la gran il·lusió per a nosaltres, el 3de7. Era el primer cop a la nostra història que el dúiem a plaça, i tot i que havíem fet bones proves a l'assaig, esperàvem que la màgia de la plaça ens acompanyés per donar-nos l'empenta que necessitàvem. Amb una pinya ferma, un tronc perfecte i uns canalla valenta ens vam disposar a enlairar el somiat castell de 7. L'estructura estava perfecta fins que les quartes estaven col·locades, a l'entrada dels dosos, però, el castell va patir una forta rebrincada que vam saber controlar. Amb dosos col·locats, una segona rebrincada, més forta que l'anterior, feia perillar l'estructura, i es va optar per desmuntar el castell.

Intent desmuntat de 3de7. Foto: Jaume Muns

Lluny de tirar-nos enrrere, o d'espantar-nos, estàvem disposats a seguir amb el programa de màxims que ens havíem marcat per aquesta diada. A la tercera ronda vam optar pel 4de6 amb l'agulla. Era tot just el primer de la temporada, tot i que no ho semblava pas. El castell es va mostrar molt sòlid i segur fins a la carregada de l'estructura del 4, amb la sortida de canalla el castell es va començar a moure i a estirar, fet que ens va obligar a treballar-lo més del compte, però finalment, amb calma i molt d'ofici el vam poder descarregar amb bastanta solvència. Destaquem un fet important en aquest castell, i és que la Joana s'hi va estrenar a terços, convertint-se, amb només 13 anyets, en la terça de castells més jove de la nostra història! Moltes felicitats!

4de6a descarregat. Foto: Jaume Muns

El treball, el sacrifici, l'esperit de superació, les ganes i la motivació, valors associats de sobres al món casteller, van ser els protagonistes a la última ronda de la diada, en el nostre segon intent per aconseguir el primer castell de 7 de la nostra història. Teniem ganes, en teniem moltes i estàvem disposats a aconseguir-ho. Gairebé es va repetir el mateix guió que en l'anterior tempativa al 3de7. Una pinya ferma i un tronc estable amb quartes col·locades. I tot i que aquest cop la pujada dels dosos va ser més ràpida, una sèrie de rebrincades a tots els nivell van fer desestabilitzar massa l'estructura fins que va acabar cedint i caient, deixant el 3de7 en intent.

Intent de 3de7. Foto: Jaume Muns

Sense gaire temps per a més, i encara dolguts per la caiguda del tant ansiat castell de 7 per a nosaltres, vam acabar l'actuació amb un nou Pde4 per sota, i un Pde4 al balcó, on hi va pujar tota la canalla de la colla, recompensa a la gran temporada que están fent. Així doncs, felicitats a tots ells!

Pde4ps i Pde4 al balcó. Foto: Jaume Muns

De la diada de dissabte volem donar un agraïment molt sincer i profund a les 3 colles que ens van ajudar a fer pinya en un dia tant important per a nosaltres, i que ens va permetre ser més de 120 fluorescent a plaça. Es tracta dels Falcons de Vilanova d'Espoia, una colla amb la que hem compartit algun assaig i fins i tot actuació! En segon lloc als nostres padrins, els Castellers de Sant Feliu, una de les colles que, des del nostre naixement, han estat sempre al nostre costat, que ens ha vist créixer i que ens ha ajudat en tot. Mil gràcies Magentes! I per descomptat, els nostres fillols, els Passadors, els Castellers de Sant Adrià, una colla que va apostar per nosaltres per apadrinar-los i que sempre han estat disposats a tot en tot moment, i que per a nosaltres són un exemple i un orgull a la vegada, eternament agraïts Passadors!

També agraïm a les dues colles convidades, els Castellers de Terrassa i els Castellers de Les Roquetes per tota l'ajuda i el bon ambient a plaça. Ha estat un plaer actuar amb vosaltres!

Resum del II Aniversari dels Castellers de Viladecans:

Castellers de Viladecans: 2Pde4, 2de6, 3de7(id), 4de6a, 3de7(i), Pde4ps, Pde4.
Castellers de Terrassa: Pde4, 3de7, 4de7, 2de6, Pde5.
Castellers de Les Roquetes: Pde4ps, 3de7, 2de6, 3de6a, Pde5(id), Pde4, Pde4(c).

Dissabte vam caure del primer intent de castell de 7 de la nostra història, però caure està permès, i aixecar-nos serà una obligació. I ens aixecarem amb tanta força, que ningú ens podrà aturar, perquè si anem MÉS JUNTS a per totes, MÉS AMUNT arribarem! Felicitats a totes i tots per seguir fent possible i seguir creient, tres anys desprès, en aquesta colla, la nostra colla: els fluorescents, els Castellers de Viladecans! Seguim amunt colla! Força i endavant! Visca els Castellers de Viladecans!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada