dilluns, 17 de novembre del 2014

Diada històrica. Diada a mitges.

Els Castellers de Viladecans estrenen el 2de6 que nomès queda en carregat  i ensopeguen amb el 5de6 i el 3de6 en l'estrena de la Iª Diada de la Colla.

Jornada històrica la que es va viure el passat diumenge 16 de novembre a la Plaça de la Vila, on els Castellers de Viladecans, acompanyats pels Castellers de Cornellà i els Castellers de l'Alt Maresme van carregar per primer cop a la seva història el 2de6. La colla de la camisa verd clar també va carregar el 5de6 i va ensopegar amb dos intents desmuntats de 3de6. 

Amb un sol brillant i una temperatura molt agradable, la diada també va començar amb una altra estrena: el Pde4 caminat. Un pilar que la colla portava mesos assajant i que ja es tenia ganes de dur a plaça. Un pilar molt seriós, i amb molt d'ofici, que va entrar caminant uns metres des del carrer Jaume Abril fins al vell mig de la Plaça de la Vila, on ens hi esperaven les altres dues colles convidades, els Castellers de Cornellà amb un Pde4 per sota i els Castellers de l'Alt Maresme amb dos Pde4 simultanis, un d'ells nomès carregat.


Pde4 caminat. Foto: Desirée Luna

A la primera ronda, vam anar a per totes, ja que sortíem de 5de6. Un castell que enguany ja havíem descarregat un cop i que mostrava molta solvència i seguretat als assajos, ja que gairebé en tots l'hem aconseguit descarregar un pis menys net. El castell, que presentava molt bones mides va pujar tranquil i serè, amb molt seguretat. Amb la primera aleta a l'estructura del tres el castell presentava màximes garanties, però amb la passada de l'enxaneta a la banda de la torre el castell es va rebregar i tancar pel pom de dalt, es va carregar in extremis i llavors va cedir. Molt mala sort en un castell que li teníem la mida pressa i que estava per descarregar.

5de6 carregat. Foto: Desirée Luna

La caiguda del 5de6 no va condicionar el programa de la diada, i a la segona ronda arribava el gran repte de la jornada, la torre, el 2de6. Un castell que enguany ja hem provat 3 cops sense fortuna i que en aquesta diada tocava descarregar. Un castell complex, un castell màxim al qual no li podem perdre el respecte. Tot i així, el d'aquesta diada va ser especial, sens dubte el millor que hem fet a plaça, en quan a tancament i robustesa de pinyes i velocitat en la pujada. Un castell parat en tot moment, amb el petit balanceig habitual en una torre i controlat en tot moment. Es va carregar amb certa facilitat, però amb la sortida de l'enxaneta el castell es va trencar per terços. El gran treball als assajos no es va poder veure reflectir amb el castell descarregat, però de ben segur que el descarregarem aviat! Tot i així, tornem a estrenar un castell nou a plaça, 2de6 carregat!

2de6 carregat. Foto: Desirée Luna

Les dues caigudes anteriors, i amb la diada aturada per interervenció dels serveis mèdics a plaça (tothom està bé, ningú va patir cap lesió important) la tècnica va optar per tancar la diada amb un valor segur, el 3de6, on també incorporàvem l'estrena d'una nova enxaneta. El castell va estar perfecte en tot moment, sense cap moviment, estable, segur amb el treball de 16 castells com aquest durant tota la temporada, però que no es va poder coronar per indesició de l'enxaneta. El vam tornar a intentar en ronda de repetició i es va tornar a desmuntar pel mateix motiu. Vam acabar la diada castellera amb un Pde4 de comiat.

Resum de la Iª Diada dels Castellers de Viladecans:

Castellers de Viladecans: Pde4cam, 5de6(c), 2de6(c), 3de6(id), 3de6(id), Pde4.
Castellers de Cornellà: Pde4ps, 4de7, 3de7, 4de6a, Pde4, Pde4, Pde4.
Castellers de l'Alt Maresme: Pde4, Pde4(c), 3de6, 4de6a, 3de6a, Pde4, Pde4.

Tot i que no va ser la diada que tots teníem al cap, la que ens havíem imaginat, podem estar ben orgullosos d'haver pogut carregar un castellàs com el 5de6, i per primera vegada en la nostra curta història, carregar la torre, el 2de6! Podem estar ben orgullosos i contents de la feina que hem fet fins ara. El resultat a plaça poder no ha acabat de reflectir el veritable treball que hi ha darrere, però si seguim, i seguim i no ens rendim son castells que tindrem a l'abast segur durant la temporada vinent, i que en aquesta encara es poden descarregar. 

Foto de família. Iª Diada dels Castellers de Viladecans. Foto: Isidre Sierra

Ara, queda l'última oportunitat a Sant Climent de Llobregat, la setmana que bé. Només depèn de tots nosaltres veure aquests castells descarregats, només depèn de tots nosaltres, superar la millor actuació de la nostra història! T'hi apuntes? T'hi atreveixes? Força i endavant! Visca els Castellers de Viladecans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada