dilluns, 7 de gener del 2013

Els Castellers de Viladecans i les colles del Baix Llobregat, al partit de la Selecció Catalana de Futbol.

El passat dimecres 2 de gener, un petit grup dels Castellers de Viladecans, juntament amb les altres colles castelleres del Baix Llobregat, vam participar al partit de la Selecció Catalana de Futbol, fent nou pilars i formant una gran senyera, a la mitja part del partit contra Nigèria, disputat a l'Estadi del RCD Espanyol  Cornellà-El Prat.


Els Castellers de Cornellà, els Castellers d'Esplugues, els Matossers de Molins de Rei, els Castellers de Sant Feliu i els Castellers de Castelldefels van aixecar nou pilars de quatre simultanis, dels quals cinc van desplegar una gran tela groga i quatre en van desplegar una de vermella, per formar, tots junts, la senyera, al so de la música dels grallers i tabalers de totes les colles, que van tocar plegats. També hi van ser representants de la Colla Jove de l'Hospitalet i de les colles en formació que hi ha actualment a la comarca, com nosaltres, Castellers de Viladecans i també les colles de Begues i Sant Vicenç dels Horts. Així, les "Colles del Baix" van fer que la tradició i la cultura catalanes fossin també presents a la que va ser una gran festa de la catalanitat.

Ha estat una experiència inolvidable, esperem que l'any vinent poguem ser nosaltres una de les colles que fará un pilar. Moltes gràcies a totes i tots els que vàreu poder venir amb nosaltres, i també als organitzadors per haver-nos convidat. Gràcies per tot.


Les Colles del Baix.

Molta gent sap que els castells van néixer a Valls, que els Minyons són de Terrassa, o que els de Vilafranca fan grans castells. Poca gent sap, però, que a la comarca del Baix Llobregat també hi ha colles castelleres, colles que un dia van ser fortes i que ara, poc a poc i amb molt esforç, s’estan recuperant. No són colles de gamma extra, les seves actuacions no es retransmeten per TV3 i no les han convidat mai a una Diada de Sant Fèlix, però això no les hauria de fer menys importants. Són colles que lluiten, dia a dia, per mantenir viu el fet casteller en una comarca amb molt poca tradició castellera i un gran desconeixement de la cultura popular catalana en general.

És per això que les Colles Castelleres del Baix Llobregat han volgut respondre a la crida que va fer la Federació Catalana de Futbol i participar en el partit Catalunya-Nigèria que es va disputar a l'Estadi del RCD Espanyol Cornellà-El Prat del passat dimecres 2 de gener. A la mitja part, una representació de les "Colles del Baix" aixecà nou pilars simultanis per formar una gran senyera. Hi han participat les colles de Cornellà, Esplugues, Molins de Rei, Castelldefels, Sant Feliu i l’Hospitalet, que en els darrers anys han integrat la Coordinadora de colles del Baix Llobregat. També hi han estat representades algunes de les colles en formació que hi ha actualment a la comarca, com ara les de Viladecans, Begues, Gavà i Sant Vicenç. El naixement d’aquestes colles augura una recuperació progressiva de l’activitat castellera al Baix Llobregat, una comarca que, als anys noranta, era la que més colles castelleres tenia de tots els Països Catalans, i que de confirmar-se aquets projectes, ho tornarà a ser, amb un total de deu colles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada