dijous, 23 de març del 2017

Diada d'inici de temporada dels Castellers de Barcelona: Solvència i eficàcia fluorescent.

Els Castellers de Viladecans descarreguem els tres castells de 6 que portàvem a plaça, amb la vista posada a la diada de primavera a Viladecans, el proper 2 d'abril.

El passat diumenge 19 de març, els Castellers de Viladecans vam ser presents, com ja ho vàrem fer l'any passat, a la diada d'inici de temporada dels Castellers de Barcelona, on també hi eren presents els Sagals d'Osona. Una actuació a la que ja li tenim molta estima i que ens va servir per començar a posar-nos a to: la temporada ja ha començat!

Vam iniciar, però la diada, amb un Pde4 de dol, en record i homenatge a en Jordi Calatayud, membre dels Castellers de Gavà que ens va deixar farà tot just dues setmanes. Destaquem l'estrena d'una enxaneta nova en aquest pilar: l'Àngela, que desprès d'un parell de mesos assajant amb nosaltres ja ha pogut fer el seu primer castell, enhorabona!

Pde4 descarregat. Foto: Cándido Márquez

A la primera ronda de la diada vam sortir amb el, a priori, castell més complexe per a nosaltres, el 4de6. A priori, perquè és un castell que no fem amb facilitat i comoditat i que temporada rere temporada ens costa dur-lo i descarregar-lo a plaça. Però aquest cop no va ser així. Amb totes les mans disponibles, vam lligar una bona pinya i el castell va pujar serè i tranquil. A mesura que tot el pes d'anava assentant, el castell va començar a perdre una mica la mida, però no va ser problema ni impediment per descarregar-lo i apuntar-nos el primer 4de6 de la temporada.

4de6 descarregat. Foto: Angèlica Platas



A la segona ronda vam optar per al 3de6 amb l'agulla, un dels castells estrella de la colla. Un castell que tenim molt dominat, i que novament vam tornar a demostrar que li tenim la mida presa. Amb confiança i comoditat vam coronar l'estructura del tres, que es va desmuntar també sense problemes deixant un preciós espadat enmig, que tampoc va patir en cap moment. Així doncs, també primer 3de6 amb l'agulla descarregat de la temporada.

3de6 amb l'agulla descarregat. Foto: Rafa Vázquez



I per la tercera ronda vam reservar el castell més asequible de la diada, el 3de6. Un castell que enguany ja hem descarregat dues vegades (1 d'elles en solitari) i que, en principi, no havía de presentar problemes... en principi. Tot i que el castell va pujar amb bones mides i força rodó, es va començar a deformar, i un petit problema d'encaix amb la pinya, va fer patir una mica més del normal un castell que tenim dominat de fa anys. La nostra experiència i confiança en l'estructura ens va ajudar a descarregar-la, i d'aquesta manera aconseguiem el tercer 3de6 de l'any.

3de6 descarregat. Foto: Rafa Vázquez



Vam tancar la diada amb un clàssic de la nostra colla: el Pde4 per sota. Un castell fàcil, assequible i que no va presentar cap tipus de problema en cap moment. Amb aquest castell vam donar per tancada una diada rodona, on ho vam poder descarregar tot sense patir en excés i on vam tornar a recuperar molt bones sensacions a plaça.

Pde4 per sota descarregat. Foto: Angèlica Platas



Pel que fa a les colles que ens acompanyàven a plaça, vam poder gaudir d'un bon espectacle de bons castells. Els Castellers de Barcelona van anar forts i van apostar pel 3de8 de sortida. Un castell d'execució gairebé perfecta, i que no semblava pas el primer de la temporada. A segona ronda van continuar amb el 4de8, un castell que ja han fet enguany i que tampoc va presentar problemes, per acabar amb un 7de7 molt parat i segur. Per la seva banda els Sagals d'Osona vam mostrar molta solvència en tots els seus castells, començant amb un 3de7 que, intuïm, serà de vuit en poc temps. A segona ronda van descarregar un preciós 5de7, per acabar amb un també bonic 3de7 amb l'agulla. 

Diada d'inici de temporada dels Castellers de Barcelona:
  • Castellers de Viladecans: Pde4, 4de6, 3de6a, 3de6, Pde4ps.
  • Castellers de Barcelona: Pde4cam, 3de8, 4de8, 7de7, Pde4, Pde5, Pde4.
  • Sagals d'Osona: Pde4cam, Pde4, 3de7, 5de7, 3de7a, Pde5.

Ara toca fer un pas més: volem tornar a descarregar el 5de6 i el 2de6. I sabem quan volem fer-ho: el proper 2 d'abril, celebrarem a Viladecans una diada castellera de Primavera, a les 12:00 hores davant de l'edifici de la Torre Roja, i on comptarem amb els Castellers d'Esparreguera i amb els Matossers de Molins de Rei com a convidats. En aquesta diada anem a màxims, hi volem fer el 5de6 més matiner de la nostra història, a més de la nostra millor actuació. Així que tothom a apretar, a omplir l'Escola Enxaneta els dos propers divendres, perquè ja hem vist, en altres ocasions, que quan hi som tots, no hi ha qui ens aturi! Som-hi colla, fem-ho possible! Amunt fluorescents! Visca els Castellers de Viladecans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada