dilluns, 19 de gener del 2015

Festa Major d'Hivern de Viladecans: Comencem temporada!

Els Castellers de Viladecans comencen temporada a casa, on només hi poden descarregar el 3de6. Els Castellers de Sant Adrià realitzen la millor actuació de la seva història.

El passat diumenge va tenir lloc, a la Plaça de la Vila de Viladecans, la diada castellera de Festa Major d'Hivern, on els Castellers de Viladecans només hi vam poder descarregar el 3de6, i on vam provar sense èxit el 4de6, quedant-se en dos intents desmuntats. Els Castellers de Sant Adrià, per la seva banda van realitzar la millor actuació de la seva història, descarregat el 3de6 i carregant el 4de6. 

Amb un gruix molt important de camises a plaça, els Castellers de Viladecans vam estrenar l'any casteller a casa, en el marc de la Festa Major d'Hivern, tant dissabte, al cercavila de "La Nit de Festa Major" amb un Pde4, com diumenge en la diada castellera. Aquesta diada va començar amb els Pde4 simultanis de les dues colles presents a plaça.


Pde4 d'entrada simultanis de les dues colles. Foto: Jaume Muns

A la primera ronda els Castellers de Viladecans vam apostar per un valor segur, el 3de6. El castell va pujar molt compacte i segur, gràcies al bon treball de pinyes realitzat als assajos, però a la vegada va ser un castell lent, que va fer patir en algun moment l'estructura a la descarregada. Tot i així, tant la carregada com la descarregada es van executar a la perfecció per acabar apuntant-nos el primer castell de sis d'aquesta temporada. 

3de6 descarregat. Foto: Ruth Mestre

A la segona ronda, anàvem a per repte de la jornada, el 4de6. Un castell que la temporada anterior se'ns va resistir en diverses diades i que enguany no ha estat menys. Desprès de desmuntar-lo un cop amb terços col·locats per des-enquadrament de l'estructura, hi vam tornar a la tercera ronda. Amb millors mides que l'anterior, el castell va tornar a pujar lent, fet que va fer des-quadrar l'estructura novament a terços. Amb acotxadora col·locada i enxaneta pujant, es va decidir desmuntar el castell per evitar riscos. D'aquest 4de6 en podem extreure la part positiva, que és l'estrena de dos posicions al tronc, a segons i terços, però també ens demostra que és una estructura que cal treballar molt més per poder-la dur amb més assiduïtat a plaça.

Intent desmuntat de 4de6. Foto: Isidre Sierra

Desprès de desmuntar el 4de6 per segon cop, la tècnica va decidir no forçar i acabar la diada amb el Pde4 de comiat. Un Pde4 totalment nou i que va donar molt bones sensacions. A més, la diada va acabar amb el tradicional Pde4 al balcó de l'ajuntament on hi va poder participar tota la canalla de la colla. 

Pde4 de comiat. Foto: Isidre Sierra.
Per la seva banda, la colla convida a la diada, els Castellers de Sant Adrià, van sortir de la nostra plaça havent fet la millor diada de la seva història. Els nostres fillols van fer el Pde4 d'entrada, van descarregar el 3de6 a la primera ronda i van carregar el 4de6 a la segona. No van poder completar la diada castellera amb el Pde4 de comiat, ja que els va quedar en intent desmuntat. Tot i així, gran diada dels notres fillols, als que felicitem i donem les gràcies per tota l'ajuda a les pinyes i pel bon ambient a plaça! A seguir treballant, a seguir creixent i a seguir fent grans castells fillols!

Resum de la Diada castellera de Festa Major d'Hiven de Viladecans.

Castellers de Viladecans: Pde4, 3de6, 4de6(id), 4de6(id), Pde4, Pde4.
Castellers de Sant Adrià: Pde4, 3de6, 4de6(c), Pde4(id).

Tot i que en aquesta diada ens havíem marcat el repte de poder descarregar 3 castells de 6, sortim amb molt bon sabor de boca, tant per la feina feta, tant als assajos com a la plaça i perquè diumenge vam arribar a ser més d'una seixantena de camises a plaça, que en una diada a ple mes de gener, diu molt de la nostra colla! Ara tenim 4 divendres per endavant d'escola de castells, de 20 a 22 hores a l'Escola Enxaneta, destinats a tothom que vulgui conèixer i aprendre més sobre el món dels castells, és totalment gratuït i per a totes les edats! I el divendres 20 de febrer, recomençarem temporada! Acompanya'ns en aquesta gran aventura, fes-te casteller de Viladecans! Força i endavant! Visca els Castellers de Viladecans!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada