dilluns, 21 de gener del 2013

Amb les ganes i la convicció de seguir millorant.

Diada castellera de Festa Major d'Hivern de Viladecans.

Els Castellers de Viladecans han començat l'any casteller amb bon peu i amb molta força, portant, per primer cop, tres castells de cinc pisos a plaça, el 2de5, el 3de5 i el 4de5, a més dels dos Pde4 (d'entrada i de comiat). La caiguda en el 2de5 la nota negativa de la jornada. Ha estat a la diada castellera de Festa Major d'Hivern de la ciutat, celebrada aquest diumenge 20 de gener al migdia, i en la qual vam comptar amb la participació de la Colla Jove de l'Hospitalet, que també ha portat castells de cinc a plaça.

La diada, però, per a nosaltres ha començat abans, plantant el primer Pde4 de l'any davant de l'Església de Sant Joan Baptista de Viladecans, aprofitant el final de la tradicional missa solemne de Sant Sebastià. Un pilar molt rapid i segur, sense cap tipus de problema, demostrant que el nostre domini amb aquesta estructura es molt bona i la tenim perfectament assolida. Un cop descarregat el pilar, hem baixat en cercavila fins a la Plaça de l'Ajuntament, on hi hem alçat un Pde3 caminant, fins al centre de la mateixa.

La diada a plaça ha començat amb dos pilars de quatre simultanis de les dues colles. En primera ronda, els Castellers de Vildecans ens proposavem descarregar el gran repte de la jornada, el 2de5 o la torre de cinc; un castell que havíem assajat amb ganes i molta dedicació, pero que fins ara no havíem tingut gaire fortuna amb ell, fet que tampoc ha canviat avui. El castell, que al assajos estava impecable, ha pujat prou bé, i s'ha parat amb l'entrada de la canalla, però amb la sortida de l'enxaneta els dosos s'han estirat massa i l'estructura ha acabat cedint. A més de la caiguda, l'ensurt de la jornada ha estat un cop que s'ha donat un jove casteller de Viladecans, que s'ha pogut recuperar, pero que ha abandonat l'actuació per precaució. La Colla Jove de l'Hospitalet per la seva banda ha descarregat sense problemes el 3de5.

2de5 carregat dels Castellers de Viladecans
A la segona ronda hem plantat el 3de5, una estructura més que assolida i que ja es treballa neta per a un futur tronc de 3de6. Amb una estrena al terç (felicitats Encarni!), el castell ha pujat una mica rebregat sobretot per la canalla, però el saber fer, i l'experiència amb aquesta estructura i aquesta situació de les dosos, ha ajudat a mantenir el castell fins a poder descarregar-lo. En aquesta segona ronda la Colla Jove de l'Hospitalet només ha pogut carregar el 4de5 net, que ha cedit per la canalla, quan l'enxaneta ja sortia. Per sort no hem hagut de lamentar cap incident.

3de5. Castellers de Viladecans.
A la tercera ronda i última, els Castellers de Viladecans hem estrenat una nova construció a plaça, el 4de5, que ha començat pujant com a castell net però que a l'entrada de l'enxaneta s'ha hagut d'agafar per mantenir l'estabilitat. S'ha carregat i descarregat amb força suficiència, tot i ser un castell nou que portàvem per primer cop a plaça. Aquest 4de5 també és un castell que es seguirà assajant i està a l'abast per fer-lo net, en el que serà, esperem, l'embrió d'un futur 4de6. Hem acabat l'actuació amb un Pde4 de comiat, també molt segur i parat.

4de5. Castellers de Viladecans.
 En definitiva, una molt bona diada que ens engreca i ens dóna esperances per seguir avançant i seguir millorant per en un futur, esperem que no molt llunyà, poder fer castells de sis i der de totes totes una colla castellera ben consolidada. Donem les gràcies a la Colla Jove de l'Hospitalet, per haver-nos acompanyat a plaça, al grup de Grallers de Viladecans, que ens han ajudat amb la música i a tots aquells que us heu acostat a la Plaça de la Vila a veure'ns o a fer pinya amb nosaltres, a tothom, moltíssimes gràcies!

Castellers de Viladecans: Pde4, Pde3cam, Pde4, 2de5c, 3de5, 4de5, Pde4
Colla Jove de l'Hospitalet: Pde4, 3de5, 4de5c, idPde4.

Amunt els Kiwis!
Amunt els Castellers de Viladecans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada