dissabte, 12 de setembre del 2015

Festa Major de Viladecans: Poc a poc, tornant a ser grans.

Els Castellers de Viladecans tornen a encallar amb el 5de6 per Festa Major, tot i que aconsegueixen descarregar el 3de6 i el 2de6 amb molta comoditat.

Un cop més havia arribat la Festa Major, aquella diada que tant ens agrada, on tornem a actuar a casa nostra, a a nostra estimada Plaça de la Vila, i amb moltes ganes, d'un any més, intentar fer-la ben grossa! Enguany, tornàvem a apostar pel 5de6 com a castell màxim, com a castell estrella, el qual ens volíem treure l'espina i descarregar-lo per fi a Festa Major.

Amb una plaça plena de gom a gom, com a nosaltres ens agrada i ens emociona, vam començar la diada amb els tradicionals Pde4 d'entrada, acompanyats per les colles convidades, els Castellers de Badalona i els Castellers de Mollet. Un pilar d'estrena, ja que el segon, l'Andrés el feia per primer cop a plaça i amb camisa. Moltes felicitats company!

Pde4 decarregat. Foto: Carles Castelló

A la primera ronda, vam apostar per un valor segur, el 3de6. Un castell, a priori, massa fàcil per a la diada de Festa Major, però amb un transfons molt important: en aquest 3de6 hi estàvem treballant el futur 3de7. Amb una pinya ferma, i tres cordons propis, el castell no va patir en cap moment i va fer arrencar els aplaudiments d'una plaça entregada i emocionada amb la colla de la ciutat.

3de6 descarregat. Foto: Carles Castelló

A la segona ronda vam optar per un dels valors segurs d'aquesta temporada, el 2de6. Un castell màxim, un castell límit, al qual ja li hem sabut agafar la mesura, tot i que en aquest cas vam patir una mica més del normal per descarregar-lo. La gran confiança, en tot els sentits, que li tenim en aquest castell ens va permetre descarregar el que és el 6è de la temporada, i el 7è en tota la nostra història.

2de6 descarregat. Foto: Nerea López

Havent assegurat les dues primeres rondes, arribava el gran repte, el gran castell, el 5de6. Un castell al qual li teníem ganes, un castell que fa tot just 1 any intentàvem per primer cop i que no vam poder descarregar. Enguany volíem fer-ho a casa, davant la nostra gent. El castell va pujar segur fins que totes les parelles de dosos es van col·locar, i només per la indecisió de la canalla, que no ho veien clar, es va haver de desmuntar. Però hi vam tornar a la ronda de repetició, i amb alguns canvis, vam decidir tornar a enlairar-lo. Aquest cop va arribar més lluny, i fins i tot hi vam col·locar-hi les acotxadores, però problemes greus de mides a segons, sobretot en l'estructura del 3, feien perillar el castell sencer i es va decidir desmuntar-lo de nou per precaució. 

Tot i aquests dos intents desmuntats, una de les molt bones notícies d'aquest castell van ser les estrenes, fins a 6, de les quals 3 en són canalla: La Núria que feia de dossos a l'estructura de la torre, el Sergi que feia d'acotxador en l'estructura del tres i la Luna, que ho feia d'enxaneta. També felicitar les estrenes d'en Marc i el Rubén com a segons de l'estructura de la torre i a en Gerard que ho feia a terços de la mateixa estructura. Felicitats a tots, aviat el 5 serà vostre, serà nostre!

intent desmuntat de 5de6. Foto: Pedro Mestre

Vam acabar la diada amb un Pde4, i el tradicional Pde4 al balcó de l'Ajuntament, on hi va pujar tota la canalla, com a reconeixement del gran treball que estan fent aquesta temporada.



Resum de la Diada castellera de Festa Major de Viladecans:

Castellers de Viladecans: Pde4, 3de6, 2de6, 5de6(id), 5de6(id), Pde4, Pde4.
Castellers de Badalona: Pde4, 4de6a, 4de6, 3de6a, Pde4.
Castellers de Mollet: Pde4, 4de6, 3de6a, 3de6, Pde4. 

La valoració final és que, en aquesta Festa Major, aquest és el poble que volem, aquest és el poble que ens encanta, aquest és el poble que ens emociona! Poder arribar a plaça i trobar la plaça plaça plena de gom a gom, és impagable! Gràcies, Viladecans, gràcies per fer-nos sentir tant i tant grans!

I tot i que hem tornat a ensopegar amb el 5de6, sabem que el tenim a tocar, que fa falta perfilar-lo, treballar-lo una mica més i que llavors, tornarà a ser nostre, tornarà a ser vostre per intentar tornar a FER-LA BEN GROSSA! Ens veiem el 3 d'octubre! Els nostre aniversari està a tocar i aquest poble es mereix veure, el que, esperem sigui, la millor actuació de la nostra història! No et quedis a casa, vine a viure-ho! Que acabeu de gaudir d'una gran Festa Major! I recorda: TU TAMBÉ ETS FLUORESCENT! A per totes colla! Visca els Castellers de Viladecans!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada