dilluns, 6 de juliol del 2015

XXIª Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat: Punt i final al primer tram de temporada amb molt bones sensacions.

Els Castellers de Viladecans tornem a descarregar el 2de6 i el 3de6a, però ensopegem amb el 4de6, que queda en intent desmuntat, acabant així amb 2 castells de sis en aquesta diada, per tancar el primer tram de temporada.

El passat diumenge 5 de juliol, els Castellers de Viladecans vam participar a la XXIª Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat, que es va celebrar a Esparreguera, on hi vam fer: Pde4, 3de6a(id), 2de6, 3de6a, 4de6(id), Pde4. Un total d'11 colles ens vam donar cita a la Plaça del Centre de la ciutat montserratina, on s'hi van poder veure molt bones actuacions, en un molt bon ambient festiu i de germanor entre tots els presents a plaça.

L'actuació va començar amb els pilars d'entrada de totes les colles, nosaltres amb un Pde4. Desprès que actuessin les colles dividides en subgrups, nosaltres, enquadrats en l´últim grup de la primera ronda, vam apostar fort, i vam sortir de 3de6 amb l'agulla. Un castell que tenim dominat i perfecte, que va pujar molt ràpid i segur, però que amb la indecisió de la canalla el vam haver de desmuntar per no còrrer cap risc.

Pde4 descarregat. Foto: Joan Sanchez

Desmuntar el 3de6 amb l'agulla no va condicionar gens els plans de la tècnica de cara als castells que faríem en aquesta diada, així doncs, a la segona ronda vam apostar pel que, enguany, està sent el nostre castell estrella, el 2de6. Un castell al que ja li tenim molta confiança, i que va pujar molt decidit, ràpid i segur. Només la sortida de l'enxaneta va fer trontollar una mica el castell, que es va poder descarregar perfectament gràcies al treball i la confiança que tenim en ell. És el cinquè que descarreguem aquesta temporada. 

2de6 descarregat. Foto: Pere Vila

A la tercera ronda, vam decidir tornar a provar el 3de6 amb l'agulla. Amb algun canvi a terços i a canalla, vam tornar a pujar el castell amb seguretat i amb molta rapidesa. Aquest cop tot estava perfecte, sense problemes ni fissures i vam poder carregar i descarregar tota l'estructura i l'agulla sense cap tipus de problema. En aquest castell destaquem l'estrena de l'Alba Monasor, com a segon de l'agulla del tres, que si bé ja s'havia estrenat fent pilars també de segon, aquest és el seu primer castell! Moltes felicitats!

3de6a descarregat. Foto: Fina Senenmut

Per acabar l'actuació, vam fer ús de la ronda de repetició per intentar el 4de6, un castell que no és gaire habitual en el nostre repertori, degut a que es necessiten un nombre una mica més elevat de camises, però que en aquesta diada en concret vam poder ser les mans necessàries per intentar-lo. Un castell, a diferència dels dos anteriors, que va pujar amb nervis, tot just és el tercer que provem enguany, i que amb dosos col·locats vam haver de desmuntar per problemes a la pinya. En aquest castell, tot i que no vam poder descarregar, ens va permetre celebrar dues estrenes, la de la Pili, baix per primer cop d'un castell, tot i que ja ha fet de baix en diversos pilars de quatre, i la Joana, habitual terça de pilar, que aquest cop es va estrenar també de terça en aquest castell. Esperem que a la propera el puguem descarregar, moltes felicitats a les dues! Per acabar la trobada, i sense opció a tornar a repetir el castell, vam descarregar el tradicional Pde4 de comiat.

Pde4 descarregat. Foto: Fina Senenmut

Des d'aquí volem felicitar als Castellers d'Esparreguera per la fantàstica i genial organització de la Trobada. Suposava un gran repte, ja que feia anys que no es feia una trobada com aquesta un diumenge al matí, i amb tantes colles, que ells han sabut resoldre a la perfecció. Gran organització, amb un dinar exquisit i una festa de l'aigua d'allò més divertida per fer passar tota la calor de la jornada. Moltes gràcies companys bordeus, l'any vinent més i millor a Sant Feliu de Llobregat!

I per la nostra part, una bona actuació, tenint en compte que feia gairebé un mes i mig que no actuàvem en diada castellera i que vam ser capaços de mobilitzar prop de 70 camises a plaça, a principis de juliol, en un dia molt calorós i fora de casa. Només cal felicitar a tots i cadascú dels integrants de la colla, molts d'ells fent un gran esforç per ser-hi presents a plaça per fer castells en un dia tant complicat. 

Ara només queda una única setmana d'assajos abans de vacances. Una setmana on podem avançar molta feina de futur de cara al segon tram, un segon tram que es preveu apassionant i emocionant, i TU en pots formar-ne part! El compromís demostrat durant la Trobada, és el que ens pot portar a fer grans castells durant el segon tram de temporada. Tot depèn de TU! Vine a fer castells amb nosaltres! Fes-te casteller de Viladecans! Força i endavant! Visca els Castellers de Viladecans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada