diumenge, 5 d’octubre del 2014

Aniversari feliç!

Els Castellers de Viladecans realitzem la millor actuació de la nostra història descarregant tres castells de sis i mig, tot just en el 1er Aniversari de la Colla. 

Els Castellers de Viladecans seguim fent història. Seguim fent passets cap a la consolidació i creixement d'una colla que en vol més, que vol anar més amunt. Tot just ahir celebràvem el 1er Aniversari de la Colla, amb una grandiosa actuació, la millor de la temporada i la millor de la nostra curta, però intensa història. Per primer cop, a més, vam descarregat tres castells de sis i mig a plaça (3de6a, 5de6, 4de6a) en la mateixa actuació i vam descarregat el primer 5de6 de la història de la colla. En aquesta diada vam estar acompanyats pels Castellers de Santa Coloma i els Castellers de Gavà, que també van fer molt bones actuacions a casa nostra.

Tot i que la diada no va començar amb bon peu, ja que el Pde4 d'entrada va quedar en intent, això no va fer decaure els ànims dels de la camisa verd clar, que en primera ronda anunciaven 3de6 amb l'agulla. Un castell consolidat i segur, molt ràpid d'execució i que no va suposar cap tipus de problema per la colla viladecanenca. Aquest és tot just el 5è descarregat de la temporada. Cal destacar i felicitar a la Laura, que s'estrenava d'acotxadora del castell, i per tant d'enxaneta al pilar. Moltes felicitats bonica!

3de6 amb agulla descarregat. Foto: Jaume Muns

A la segona ronda arribava el gran repte. El gran castell. El 5de6. Un castell màxim i límit per la colla, un castell que ja es va intentar per la Festa Major i que no es va poder descarregar, però ja se sap, a la tercera, a la vençuda. El castell va pujar amb bones mides i segur, i tot i la tremolor constant de l'estructura, es va assentar amb les dues aletes. Va ser llavors quan es va començar a treballar, amb una baixada èpica i molt lluitada que va fer desfermar l'eufòria de tots els castellers i castelleres de la colla. Per fi el 5 era nostre!

5de6 descarregat. Foto: Jaume Muns

5de6 descarregat. Foto: Ajuntament de Viladecans

5de6 descarregat. Foto: Laura Zurriaga

Per tancar aquesta gran actuació, a la tercera ronda, es va optar per 4de6 amb l'agulla, un castell que només havíem descarregat un cop a la nostra història (també aquest any) i que als assajos havia anat molt bé. Desprès d'un intent desmuntat per problemes en la connexió entre la pinya i els segons, el vam tornar a repetir. Al segon intent, i ja amb millors mides, va pujar amb tranquilitat fins a l'entrada de l'enxaneta. Desprès d'una baixada rebregada i patida, els membres del pilar van haver de treballar de valent per defensar-lo i que no cedís. Els pilaners no van fallar i vam poder descarregar el castell, fent d'aquesta manera la millor actuació de la nostra història.

4de6 amb agulla descarregat. Foto: Ana Mari Sánchez

L'actuació va tenir un fet important que es va veure reflectit en la ronda de pilars. Vam ser tants castellers a plaça (prop d'uns 80) que ens va permetre fer 3 Pde4 simultanis de comiat, dels quals 2 es van descarregar i un va quedar en intent desmuntat. També cal tenir en compte que vam poder lligar tots els castells que vam dur a plaça amb totes les primeres i segones posicions nostres. Sens dubte un gran pas per la colla.

2Pde4 simultanis + Pde4(id). Foto: Ana Mari Sánchez

Ara només queda celebrar-ho, gaudir del que hem fet, perquè el que hem fet ha estat MOLT I MOLT GRAN. No afluixem, seguim treballant, no només per mantenir el que tenim, sinó per millorar i anar cada cop més amunt, conscients que si hem estat capaços de fer el que hem fet fins ara, de què serem capaços d'aqui a final de temporada? SOU GRANS COLLA, SOM MOLT GRANS! Seguim endavant, seguim amunt! Visca els Castellers de Viladecans!

Foto de família dels Castellers de Viladecans. Foto: Jaume Muns

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada